Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2018 21:05 - Използвай това, с което разполагаш
Автор: thebiowarriordiaries Категория: Спорт   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Кой е оптималния метод за трениране? Коя е програмата, която е най-подходяща за нашите цели? Дали е оптимално да се тренира 3 дни в седмицата или 6? Не съществува такова нещо като универсална програма за тренировъчен режим. Не съществува идеална one-stop shop програма за трениране, както и това, че няма оптимален режим на хранене подходящ за всички.

По отношение на нашите мускули и генетика ние сме крайно различни един от друг. Именно поради тази причина не съществува един универсален модел на хранене и трениране.

Независимо от поставените индивидуални цели идеалната тренировъчна програма може да бъде открита по пътя на експериментирането. Това е при условие, че трениращия действа сам, а не чрез персонален треньор.

Независимо дали работите сам или с инструктор оптималния начин за откриване на най-подходящата програма е чрез разпознаване на своя тип тяло.

Съществуват три основни типа тяло – ектоморф, мезоморф и ендоморф.


image


             Ектоморф – строен, с дълги ръце и крака. При този тип телосложение обмяната на вещества в организма е бърза и ускорена.

Мезоморф – факт e че този тип има най-добри предпоставки за изграждане на солидна мускулна маса. Към техните природни дадености спада и естествена природна сила.

Ендоморф – характерна при тях е бавната обмяна на хранителни вещества. Те трупат маса сравнително бързо, но често срещан проблем при тях е факта, че често тази маса е под формата на мазнини.

Преди всеки да започне да наблюдава фигурата си в огледалото и да формира своя тренировъчен комплекс си струва да се посочи, че няма човек принадлежащ изцяло към една от посочените групи. Винаги съществува комбинация от два типа тела, където генетиката позволява на един от типовете да взима превес над другия.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thebiowarriordiaries
Категория: Спорт
Прочетен: 30020
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930