Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2018 17:20 - 3 съвета за качествено трениране по празниците
Автор: thebiowarriordiaries Категория: Спорт   
Прочетен: 8722 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Празниците наближават все повече и повече. Редом с тях предстоят и множество събирания със семейството и приятели, а те вървят ръка за ръка с маси отрупани с всевъзможни ястия и напитки. Всичко това представлява изкушение за апетита на всеки, дори и на хората с желязна воля. Въпреки всичко не е разумно да се лишаваме от постигнатите с пот на челото резултати.

Разбира се не е нужно да се лишаваме напълно от типичните за сезона „лакомства“, а по-скоро да се забавляваме в рамките на нормата без лишения. Предстои да разгледаме няколко елементарни трика, които ще ни позволят да се насладим на празничните софри и да не заличим прогреса си в залата.

Не забравяй нуждата от кардио

Разглеждали сме вече плюсовете на това да имаме адекватно аеробно натоварване в нашия тренировъчен комплекс. С настъпването на празниците се очаква калорийния ни прием да се увеличи. За да успеем да го овладеем адекватно можем да добавим един допълнителен ден кардио към настоящия ни тренировъчен режим. Алтернатива на това може да бъде (при положение, че към момента извършваме достатъчно кардио) да увеличим продължителността на тренировката за издръжливост в този период.

Увеличи интензивността

Подобно на добавянето на допълнително време на пътеката или на крос тренажора увеличаването на интензивността на тренировката ни с тежести също помага за това да запазим формата си. Добавяне на няколко повторения във всяка серия или увеличаване на тежестта дори и с по 1 килограм би имало благоприятен ефект за нас.

За максимизиране на ефекта от предходните два съвета може към тренировъчната ни програма да добавим така наричаните HI HIIT тренировки (high intensity interval training). В бъдеще ще разгледаме този тип трениране значително по-задълбочено, но отличен пример за подобен вид трениране са упражненията с бойно въже (battle rope).

image


              Не забравяй защо правиш всичко това

От първия момент на влизането в залата ние имаме цел в главата, краен резултат, към който да се стремим. Добре е в подобни моменти да си напомняме защо целогодишно се подлагаме на всичко това и да не губим фокус от крайната цел. Когато помним крайната цел изкушенията по пътя ни не изглеждат толкова съблазняващи.

Въпреки казаното по-горе трябва да запомним нещо - времето прекарано с близките ни хора е безценно. Резултатите и целите са важни, но те не трябва напълно да изместват истински важните за нас хора. Всичко е въпрос на добър баланс!





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thebiowarriordiaries
Категория: Спорт
Прочетен: 30038
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930